The Home of Oracle Application Express Solutions

News

APEXhome var representert på ODTUG Kaleidoscope 27 Juni til 1 Juli i Washington.

Vi følger utviklingen innenfor programutvikling i USA og resten av verden ved å ta pulsen på hva som skjer innenfor Oracle sin verktøy portefølje i Washington.

Dette er en konferanse for programutvikling basert på Oracle teknologi og Java. Konferansen samler over 1000 utvikler fra USA og resten av verden. Det ble 5 dager fullspekket med foredrag om utvikling basert på nevnte teknologi. Oracle lanserte Oracle Application Express (APEX) 4.0 og dette ble gjenstand for stor oppmerksomhet fra deltakerne. Det ble avholdt foredrag innenfor følgende teknologier:
 

•            Application Express

•             Database Development

•             Essbase

•             Hyperion Applications

•             Hardcore Hyperion

•             Middle Tier and Client-Side Development

•             Oracle Business Intelligence, Hyperion Reporting, and Data Warehousing

•             SOA and BPM

•             MySQL
 
Jeg tok tempen på noen av de nevnte teknologier og var innom for å prøve å finne ut hva som er mest "hot" for tiden blant utviklere og deres arbeidsgivere. Etter mine undersøkelser fant jeg ut følgende:

APEX populært

Oracle Application Express øker stadig i popularitet og over 300 av 1000 deltakere fulgte disse sesjonene. Det var nesten dobbelt så mange utviklere som fant frem til APEX sesjoner i år i forhold til for bare 2 år siden. Det er helt tydelig at APEX fanger stor interesse blant utviklere særlig i USA.
 
Essbase og Hyperion også veldig populært
 
Jeg snakket med mange deltakere på konferansen og veldig ofte traff jeg utviklere som arbeidet med Essbase og Hyperion og grunnen til det er ganske enkelt at det er et enkelt og bra produkt. Dette viste seg også når man tok turen innom noen av sesjonene, det var som regel godt med deltakere i salen. Oracle databasen er som sakt flaggskipet til Oracle og det var mange teknologer som fulgte de mest avanserte foredragene om tuning og optimalisering.
 
Det som virket litt overraskende var den relativt lave deltakelsen på Java utviklings seminarene som omhandlet Middle Tier and Client-Side Development. Mulig at oracle ikke har klart å oppnå den største populariteten med sitt rammeverk innenfor Jdeveloper/ADF. Var innom noen foredrag og det var i enkelte saler heller glissent, noe som jeg ble ganske forundert over.
 
Selv fulgte jeg mange av foredragene om APEX og det skal bli spennende å følge utviklingen videre for APEX siden det nå blant annet er lansert funksjonalitet for å plugge inn komponenter inn i produktet for å tilby nær sakt all mulig funksjonalitet.
 
Jeg fikk ikke tid til å se så mye av Washington men det lille jeg fikk sett var veldig fint og jeg fikk et meget godt innrykk av Obama sitt tilholdssted.